Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, z pięknym świątecznym motywem na pewno znajdą powodzenie na każdym stole.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19604
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19604
Składniki
Przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone w kostkę masło o temperaturze pokojowej a następnie oba cukry, jajko oraz aromat i wszystko energicznie zagniatamy.
Ciasto powinno być wilgotne ale nie powinno kleić się do rąk. Następnie formujemy kulkę i wkładamy na 30 min - 1h do lodówki aby łatwiej nam się rozwałkowywało.
Stolnice wysypujemy mąką. Wykrawamy ciasteczka i odbijamy stempelki z wzorami a następnie pieczemy ok 15-20 min w temperaturze 170 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.