Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, z pięknym świątecznym motywem na pewno znajdą powodzenie na każdym stole.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 518
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 233
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 178
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 518
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 233
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 178
Składniki
Przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone w kostkę masło o temperaturze pokojowej a następnie oba cukry, jajko oraz aromat i wszystko energicznie zagniatamy.
Ciasto powinno być wilgotne ale nie powinno kleić się do rąk. Następnie formujemy kulkę i wkładamy na 30 min - 1h do lodówki aby łatwiej nam się rozwałkowywało.
Stolnice wysypujemy mąką. Wykrawamy ciasteczka i odbijamy stempelki z wzorami a następnie pieczemy ok 15-20 min w temperaturze 170 stopni na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.