Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy i płatki owsiane w kruchych ciasteczkach. Lukrowane i ozdabiane personalnie.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 309
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 309
Składniki
Wychodzi około 24 sztuk. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania lepkiej kruszonki. Potem szybko zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy ok. 20 minut. Lekko schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy kawałkami folii i wykrawamy serduszka 6 X 6 cm. Ciastka pieczemy w 200 C ok.13 minut. Studzimy na kratce. Potem dekorujemy, najpierw brzegi gęstszym lukrem, potem środek rzadszym. Pośrodku umieszczamy literkę wykrojoną z masy cukrowej.