Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia kruche ciasteczka. Wyśmienite do kawy lub herbaty. Można je zrobić również z orzechami włoskimi lub pecan, ja w tym przepisie wykorzystałam orzechy włoskie. Pięknie zapakowane, możecie sprezentować je swoim bliskim. Smacznego!
Pychota. Polecam.
Odsłon: 179
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 333
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27634
Pychota. Polecam.
Odsłon: 179
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 333
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27634
Składniki
Do miski przesiać make i dodać do niej pozostałe składniki. Całość wyrobić na gładkie, spójne ciasto. Wyrobione ciasto przełożyć do woreczka spożywczego i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki i podzielić na mniej więcej równe porcje. Z każdej części ciasta zrolować wałek i uformować go na kształt rogalika. Uformowane w ten sposób ciasteczka ułożyć na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Grzanie góra – dół, przez 15 – 20 minut. Upieczone wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. Smacznego!