Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruchutkie ciasteczka z dżemem. Ja użyłam morelowego, ale może być inny. Z podanych składników wyszło mi 27 już gotowych złożonych ciastek.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12616
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12616
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 160
Składniki
z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. (ciasto można sobie przygotować dzień wcześniej)
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm, formą do ciastek w kształcie jajka wycinamy. W połowie ciastek wycinamy dziurkę nakrętką od butelki.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 190 stopniach 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
Ciasteczka z wyciętą dziurką oprószamy cukrem pudrem, ciasteczka pełne smarujemy cienko dżemem. Na ciastka z dżemem nakładamy ciasteczka z dziurką