Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem)
ciasto powinno tak wyglądać
Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę do lodówki Wałkujemy na podsypanym blacie dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką)
dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.
Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru