Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche ciasteczka pieczone z marmoladą. Ciasteczka nie tylko na święta.Dzieci je uwielbiają.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1360
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25387
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1360
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25387
Składniki
Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wyrobić ręką.Podzielić na trzy części, zafoliować i schłodzić. Wałkować ( lepiej wałkuje się, jak nie jest mocno schłodzone) i wykrawać literatką ciasteczka. Jedno całe a drugie z dziurkę (naparstkiem). Na całe nałożyć pół łyżeczki marmolady, na środek i przykryć ciastkiem z dziurką. Lekko boki docisnąć.
Smarować białkiem (pędzelkiem), posypać brązowym cukrem.
Układać na wysmarowanej blaszce.
Piec ok.12-15 min. w 175 *. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek, oraz przede wszystkim pieca.