Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i.. uwaga! Bardzo uzależniające. Jak się z nimi zacznie, trudno skończyć.
Blacha do pieczenia, widelec, foremka do ciastek
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10474
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4932
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1021
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7945
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10474
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4932
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1021
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7945
Składniki
Maliny wkładamy do garnka, a następnie trzemy na tarce jarzynowej obrane ze skórki jabłka. Dodajemy cukier i smażymy aż sok się wysmaży. (do pół godziny)Na koniec dodajemy cynamon. W tym czasie wkładamy ciasto do zamrażalnika,aby się zahartowało.
Kiedy nadzienie jest już gotowe, wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, rozwijamy i wykrawamy kwadraty używając foremki do ciastek.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką nadzienie, składamy kwadrat po przekątnej i widelcem sklejamy dookoła. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 220 stopni. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.