Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i.. uwaga! Bardzo uzależniające. Jak się z nimi zacznie, trudno skończyć.
Blacha do pieczenia, widelec, foremka do ciastek
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 290
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 290
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Składniki
Maliny wkładamy do garnka, a następnie trzemy na tarce jarzynowej obrane ze skórki jabłka. Dodajemy cukier i smażymy aż sok się wysmaży. (do pół godziny)Na koniec dodajemy cynamon. W tym czasie wkładamy ciasto do zamrażalnika,aby się zahartowało.
Kiedy nadzienie jest już gotowe, wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, rozwijamy i wykrawamy kwadraty używając foremki do ciastek.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką nadzienie, składamy kwadrat po przekątnej i widelcem sklejamy dookoła. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 220 stopni. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.