Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i.. uwaga! Bardzo uzależniające. Jak się z nimi zacznie, trudno skończyć.
Blacha do pieczenia, widelec, foremka do ciastek
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 50
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7483
Cevapcici bałkański przysmak. Kulinarna podróż na Bałkany słynące ze smacznej...
Odsłon: 85
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 50
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7483
Cevapcici bałkański przysmak. Kulinarna podróż na Bałkany słynące ze smacznej...
Odsłon: 85
Składniki
Maliny wkładamy do garnka, a następnie trzemy na tarce jarzynowej obrane ze skórki jabłka. Dodajemy cukier i smażymy aż sok się wysmaży. (do pół godziny)Na koniec dodajemy cynamon. W tym czasie wkładamy ciasto do zamrażalnika,aby się zahartowało.
Kiedy nadzienie jest już gotowe, wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, rozwijamy i wykrawamy kwadraty używając foremki do ciastek.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką nadzienie, składamy kwadrat po przekątnej i widelcem sklejamy dookoła. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 220 stopni. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.