Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i.. uwaga! Bardzo uzależniające. Jak się z nimi zacznie, trudno skończyć.
Blacha do pieczenia, widelec, foremka do ciastek
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Maliny wkładamy do garnka, a następnie trzemy na tarce jarzynowej obrane ze skórki jabłka. Dodajemy cukier i smażymy aż sok się wysmaży. (do pół godziny)Na koniec dodajemy cynamon. W tym czasie wkładamy ciasto do zamrażalnika,aby się zahartowało.
Kiedy nadzienie jest już gotowe, wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, rozwijamy i wykrawamy kwadraty używając foremki do ciastek.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką nadzienie, składamy kwadrat po przekątnej i widelcem sklejamy dookoła. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut w temperaturze 220 stopni. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.