Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ożywcza mięta w ciasteczkach zawsze świetnie smakuje. Można je przechowywać w szklanych lub metalowych pojemnikach.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7206
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7206
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce.
Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do1 cm. Foremkami lub szklanką wykroić wzór. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 15 minut.