Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ożywcza mięta w ciasteczkach zawsze świetnie smakuje. Można je przechowywać w szklanych lub metalowych pojemnikach.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce.
Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ). Wałkować na grubość do1 cm. Foremkami lub szklanką wykroić wzór. Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 15 minut.