Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne rozpływa się w ustach:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę 25/36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostałą część ciasta 1/3 dać do folii i do zamrażalnika. Ciasto podziurawić widelcem i zapiec 10 min.
Pianę ubić z dwoma łyżkami cukru pudru,dodać budyń w proszku i wymieszać. Do wymieszanej piany dać borówki ,pianę wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch rozsypać maliny.
Na wierzch malin utrzeć pozostałą 1/3 część ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st góra-dół i piec do złotego koloru. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!