Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto orzechowe z jabłkami"
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i posiekaj z masłem. Dodaj orzechy, żółtko i zagnieć. Schłodź ciasto w lodówce, po czym rozwałkuj 2/3 i wylep nim formę. Włóż ją na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Ugotuj budyń na mleku. Schłodzony wylej na podpieczony spód. Rozłóż na nim rozdrobnione jabłka i posyp resztą startego ciasta oraz orzechami. Piecz jeszcze 35 minut.
Gotowe oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV