Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu wyszło przepyszne <3 Rabarbar i kruche ciasto, to zawsze zgrany duet. Na to pianka z ubitych białek...
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7607
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7607
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy, dodajemy szczyptę soli. Do mąki dodajemy zimne masło, siekamy, dodajemy żółtka i zagniatamy. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 60 min. Rabarbar obieramy, kroimy na 2-3 cm kawałki, dodajemy cukier (50 g) i galaretkę. Mieszamy i odstawiamy by puścił soki. Osączamy. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, formujemy 1,5 cm wysokości, brzeg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C i zapiekamy 15 min. Z białek ubijamy sztywną pianę stopniowo dodając 100 g cukru. Rabarbar układamy na cieście, przykrywamy ubitą pianą z białek. Zapiekamy 25 min w temperaturze 170°C.