Proste i szybkie do wykonania.
Kruche ciasto z kiwi
Składniki
- 700 g kiwi dojrzałe
- 300 g mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g masła
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 3 łyżki śmietany
Składniki
- 700 g kiwi dojrzałe
- 300 g mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g masła
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 3 łyżki śmietany

Etapy przygotowania
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie lepkie ale tak ma być. Następnie wykładamy formę papierem do pieczenia i wkładamy ciasto równomiernie je rozprowadzając. Na górę układamy kiwi i posypujemy je cukrem aby uzyskać chrupiącą górę i tak dosłodzimy trochę kiwi bo moje były lekko kwaśne. Nagrzewamy piekarnik do 170 C. i wkładamy ciasto. Pieczemy około 35-40 min. aż góra nam się zarumieni i sprawdzamy dla pewności patyczkiem. SMACZNEGO.........

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 126

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 417
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 126

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 417



Składniki
- 700 g kiwi dojrzałe
- 300 g mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g masła
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 3 łyżki śmietany
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie lepkie ale tak ma być. Następnie wykładamy formę papierem do pieczenia i wkładamy ciasto równomiernie je rozprowadzając. Na górę układamy kiwi i posypujemy je cukrem aby uzyskać chrupiącą górę i tak dosłodzimy trochę kiwi bo moje były lekko kwaśne. Nagrzewamy piekarnik do 170 C. i wkładamy ciasto. Pieczemy około 35-40 min. aż góra nam się zarumieni i sprawdzamy dla pewności patyczkiem. SMACZNEGO.........
Pyszne ,jednak kilka godz.to za długo by czekać hihi
Super :)