Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było naprawdę kruche i delikatne, część mąki zastępuję wiórkami kokosowymi. Polecam.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9290
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 970
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9290
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 970
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1123
Składniki
Wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem kakao umieścić w misie miksera i rozdrobnić na "mokry żwirek". Podzielić na trzy równe części. Do jednej dodać kakao.
Na dno wysmarowanej masłem formy o wymiarach: 36/25 cm wysypać jedną część jasnego ciasta. Na niej wyłożyć gotową masę makową wymieszaną delikatnie z dwoma ubitymi białkami. Następnie rozsmarować powidła z galaretką z rokitnika. Na to wysypać drugą warstwę ciasta jasnego i wyłożyć ubitą pianę z cukrem i proszkiem budyniowym. Przykryć warstwą ciasta ciemnego. Piec przez godzinę w temperaturze 175 stopni -góra -dól. Zimne ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.