Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie ciasto z owocami mrożonymi lub świeżymi
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1651
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 667
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1651
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 667
Składniki
Przygotować kruszonkę: 250 g masła, 150 g cukru i 370 g mąki razem zagnieść, do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać zółtka. Następnie stopniowo dodawać ( cały czas miksując ) olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Ułożyć owoce ( można je oprószyć mąką, wtedy nie spadną na dno). Na owoce rozłożyć kruszonkę. Zapiekać w temperaturze 180 stopni 40-50 min. ( do suchego patyczka)