Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niby sernik z dowolnymi owocami. Ciasto z kruszonką jest pyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem.Przesiać mąkę z proszkiem i na wolnych obrotach miksera, zmiksować na żwirek. Odsypać 1/3 na posypkę a resztę zagnieść. Tą większą częścią, wylepić blachę ( 25x42cm ) wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec na złoty kolor w 175* około 20 minut. Odstawić do wystudzenia.
Białka ubić ze szczyptą soli,potem dodawać cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijając . Następnie dodać przesiane budynie, zmiksować na niższych obrotach miksera. Na koniec dolewać olej i miksować ale nie długo. Na podpieczony spód, wyłożyć ubitą pianę i wyrównać.
owoce- Tutaj placek z rozrzuconymi malinami.
Na wierzch rozsypać resztę ciasta. Piec w 175* ok. 40 minut. Jak ciasto mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Tutaj ciasto z brzoskwiniami.