Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niby sernik z dowolnymi owocami. Ciasto z kruszonką jest pyszne.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem.Przesiać mąkę z proszkiem i na wolnych obrotach miksera, zmiksować na żwirek. Odsypać 1/3 na posypkę a resztę zagnieść. Tą większą częścią, wylepić blachę ( 25x42cm ) wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec na złoty kolor w 175* około 20 minut. Odstawić do wystudzenia.
Białka ubić ze szczyptą soli,potem dodawać cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijając . Następnie dodać przesiane budynie, zmiksować na niższych obrotach miksera. Na koniec dolewać olej i miksować ale nie długo. Na podpieczony spód, wyłożyć ubitą pianę i wyrównać.
owoce- Tutaj placek z rozrzuconymi malinami.
Na wierzch rozsypać resztę ciasta. Piec w 175* ok. 40 minut. Jak ciasto mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Tutaj ciasto z brzoskwiniami.