Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko smacznie :)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1293
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1293
Składniki
Mąkę z proszkiem zmieszać, dodać margarynę i posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę, i wszystko wymieszać. Odkroić 1/3 ciasta (na posypkę). Resztę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub papierem śniadaniowym. Posypać ciasto bułką tartą lub mąką. Poukładać owoce( ja wybrałam rabarbar).
Ubić białka ze szczyptą soli, najlepiej schłodzone. dodać do ubitej masy 1/2 szklanki cukru oraz 1 i 1/2 paczki kisielu, delikatnie wymieszać. Wylać masę na owoce.
posypkę można podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao. posypkę pookładać na ciasto lub zetrzeć na tarce po uprzednim schłodzeniu. piec w temp. 170 stopni przez około godzinę. Smacznego