Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko smacznie :)
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1527
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1149
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 229
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1527
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1149
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 229
Składniki
Mąkę z proszkiem zmieszać, dodać margarynę i posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę, i wszystko wymieszać. Odkroić 1/3 ciasta (na posypkę). Resztę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub papierem śniadaniowym. Posypać ciasto bułką tartą lub mąką. Poukładać owoce( ja wybrałam rabarbar).
Ubić białka ze szczyptą soli, najlepiej schłodzone. dodać do ubitej masy 1/2 szklanki cukru oraz 1 i 1/2 paczki kisielu, delikatnie wymieszać. Wylać masę na owoce.
posypkę można podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao. posypkę pookładać na ciasto lub zetrzeć na tarce po uprzednim schłodzeniu. piec w temp. 170 stopni przez około godzinę. Smacznego