Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką.Jest niezwykle kruche i aromatyczne pachnące cynamonem i wanilią.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Rabarbar umyj,obierz i pokrój w kostkę posyp cynamonem i cukrem odstaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj masło, żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia ciasto rozwałkuj i wyłóż do blachy. Ciasto posmaruj białkiem wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Smacznego.