Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką.Jest niezwykle kruche i aromatyczne pachnące cynamonem i wanilią.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1997
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1997
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1680
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Rabarbar umyj,obierz i pokrój w kostkę posyp cynamonem i cukrem odstaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj masło, żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia ciasto rozwałkuj i wyłóż do blachy. Ciasto posmaruj białkiem wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Smacznego.