Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką.Jest niezwykle kruche i aromatyczne pachnące cynamonem i wanilią.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Rabarbar umyj,obierz i pokrój w kostkę posyp cynamonem i cukrem odstaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj masło, żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia ciasto rozwałkuj i wyłóż do blachy. Ciasto posmaruj białkiem wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Smacznego.