Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami smakuje wyśmienicie, o tym nikogo nie trzeba przekonywać. Dzisiaj proponuję je z truskawkami, ale mogą to być każde sezonowe owoce.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90994
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37808
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 254
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90994
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37808
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier i żółtka. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagnieść ciasto. Następnie podzielić j na dwie części. Jedna powinna być nieco większa. Właśnie tą większą częścią wylepić foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x28 cm. Ciasto w foremce dać na pół godziny do lodówki, a drugą mniejszą część ciasta, do zamrażarki również na pół godziny. Po upływie tego czasu ciasto w foremce podpiec 10 minut w 180 st. C. Zaś ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Truskawki umyć. Pokroić na połówki i ułożyć częścią przekrojoną do góry na wystudzonym spodzie. Na wierzch rozłożyć starte ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 40-45 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.