Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami smakuje wyśmienicie, o tym nikogo nie trzeba przekonywać. Dzisiaj proponuję je z truskawkami, ale mogą to być każde sezonowe owoce.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 250
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 250
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier i żółtka. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagnieść ciasto. Następnie podzielić j na dwie części. Jedna powinna być nieco większa. Właśnie tą większą częścią wylepić foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x28 cm. Ciasto w foremce dać na pół godziny do lodówki, a drugą mniejszą część ciasta, do zamrażarki również na pół godziny. Po upływie tego czasu ciasto w foremce podpiec 10 minut w 180 st. C. Zaś ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Truskawki umyć. Pokroić na połówki i ułożyć częścią przekrojoną do góry na wystudzonym spodzie. Na wierzch rozłożyć starte ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 40-45 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.