Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-07-2022
...pyszne, fajnie wyglądające i szybkie do zrobienia ciasto z budyniową pianką. To ciasto chyba każdy już zna u mnie dziś w wersji z wiśniami...
mikser, tortownica, tarka
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77933
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 326
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2810
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77933
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 326
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2810
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto; dzielimy na dwie części mniejszą i większą. Ciasto chłodzimy w lodówce około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190st. Większą część ciasta ścieramy na blachę u mnie tortownica o średnicy 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i podpiekamy przez około 15- 20 min. Spód studzimy.
Kiedy spód stygnie to w tym czasie ubijamy białka, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijamy na wysokich obrotach. Wsypujemy budyniowy proszek; ciągle miksując. Zmniejszamy obroty i wlewamy wąską strużką olej, nie przerywając miksowania. Miksujemy chwilę, aż wszystkie składniki pianki się połączą.
Budyniową piankę wykładamy na podpieczony spód. Następnie układamy wiśnie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Pieczemy około 30 min w 180st na złoto. Po ostygnięciu posypujemy wierzch cukrem pudrem.