Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 458
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 458
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 867
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i cukier, dodać żółtka i pokrojone na mniejsze kawałki masło . Wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części (jedną mniejsza, drugą większą), zawinąć je w folie i wstawić do zamrażalki na ok 30 min. W tym czasie przygotować śliwki, przekroić na pół i usunąć pestki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta, na to poukładać gęsto połówki śliwek i zetrzeć na nie pozostałą część ciasta. Piec w piekarniku w 180st ok 45-50min. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.