Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 235
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 910
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 76
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 130
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 660
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 235
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 910
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 76
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 130
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 660
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i cukier, dodać żółtka i pokrojone na mniejsze kawałki masło . Wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części (jedną mniejsza, drugą większą), zawinąć je w folie i wstawić do zamrażalki na ok 30 min. W tym czasie przygotować śliwki, przekroić na pół i usunąć pestki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta, na to poukładać gęsto połówki śliwek i zetrzeć na nie pozostałą część ciasta. Piec w piekarniku w 180st ok 45-50min. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.