Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam kolejne ciasto kruche ze śliwkami. Ciasto jest tak smaczne że na jednym upieczeniu się nie skończy.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6602
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6602
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy i drylujemy i kroimy w kostkę. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, dziurkujemy wałeczkiem lub widelcem.
Na wyłożone ciasto układamy pokrojone śliwki wymieszane z cynamonem, kaszą manną i kisielem z owoców leśnych.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel.
Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych pokrojonych śliwek.
Wierzch warstwy piany posypujemy startym na dużych oczkach zamrożonym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy i ostudzone kroimy na porcje i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!