Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28538
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28538
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Wszystkie składniki razem zagnieść.Zawinąć w woreczek foliowy i wlozyć na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie stolnicę podsypać mąką ,ciasto rozwalkowac.Na brzeg ciasta ułożyć cienką warstwę marmolady i zawinąć na pół i jeszcze raz na pół.Odciąć od reszty rozwałkowanego ciasta.Powstały wałek pociąć na ok. 5cm.ciateczka ilekko na brzegu ponacinać.Tak postępować z resztą ciasta.Piekarnik rozgrzać na 180 stopni i piec ok.30 min.Mają być rumiane.Posypac cukrem pudrem