Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, kruche ciasteczka z orzechami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10858
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6233
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13166
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10858
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6233
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13166
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4905
Składniki
Mąkę, cukier puder i masło szybko zagnieść, uformować wałek i włożyć na 2 godziny do lodówki. Ciasto zagnieść, rozwałkować na grubość 3 cm i wycinać gwiazdki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować tym ciastka. Każde ciasteczko ozdabiać połówką lub kawałkiem orzecha. Piec 8-10 minut.Z podanych składnikow wyszło mi 68 ciasteczek, użyłam dość małej foremki- gwiazdki. Serdecznie polecam :-)