Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z nutką pomarańczy.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 150
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 150
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać 2 szklanki mąki, 1 łyżkę startej skórki z pomarańczy, 1 łyżkę soku pomarańczowego, 3 łyżki gęstej śmietany. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i włożyć do woreczka foliowego, chłodzić w lodówce przez 1 godz. Ciasto rozwałkować. Foremką wycinać ciasteczka, następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Piec ok. 15 min. w 180ºC.