Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka doskonale prezentują się na talerzu i są bardzo smaczne.
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i sól zagnieść na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawać literatką kółka. 5 kółek ułożyć tak ,żeby lekko nachodziło jedno na drugie. Posmarować złączenia rozkłóconym białkiem. Na krążki nałożyć marmoladę.
Zwinąć w rulonik.Przekroić na pół. Wychodzą dwie różyczki.
Różyczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozchylić lekko płatki. Piec ok. 15 min w 170 stopniach. Gdy wystygną można posypać cukrem pudrem.