Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie takich ciasteczek jest na prawdę łatwe, składniki są proste, a efekt może ucieszyć kogoś nam bliskiego. Ciasteczka najlepiej smakują na następny dzień po ich upieczeniu. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, posiekać z masłem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować i wyciąć foremką – sercem – ciasteczka. Jedną połowę odłożyć, a w drugiej połowie wyciąć na środku mniejsze kółka (kieliszkiem lub mniejszym sercem). Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 180ºC na złoty kolor. Ciasteczka bez dziurek posmarować powidłem, a następnie ułożyć na nich te z dziurką. Posypać dekoracjami cukrowymi. Ciasteczka z wyciętym środkiem można przed upieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem i posypać grubym cukrem.