Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie takich ciasteczek jest na prawdę łatwe, składniki są proste, a efekt może ucieszyć kogoś nam bliskiego. Ciasteczka najlepiej smakują na następny dzień po ich upieczeniu. Polecam.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18651
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7139
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30768
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18651
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7139
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30768
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, posiekać z masłem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować i wyciąć foremką – sercem – ciasteczka. Jedną połowę odłożyć, a w drugiej połowie wyciąć na środku mniejsze kółka (kieliszkiem lub mniejszym sercem). Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 180ºC na złoty kolor. Ciasteczka bez dziurek posmarować powidłem, a następnie ułożyć na nich te z dziurką. Posypać dekoracjami cukrowymi. Ciasteczka z wyciętym środkiem można przed upieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem i posypać grubym cukrem.