Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne kruche ciasteczka zanurzone w mlecznej czekoladzie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5184
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy do niej pokrojone w kostkę masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy z niego serduszka. Ciastka wykładamy n blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor. Ciastka po upieczeniu studzimy na kratce.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Wystudzone ciastka zanurzamy do połowy w roztopionej czekoladzie i odkładamy na kratkę, żeby czekolada zastygła. Na każdym ciasteczku lukrowym pisakiem piszemy drukowane literki (u mnie nasze inicjały). Smacznego !!!