Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche tym razem z jabłkami i żurawiną. Dodatki w postaci owoców i bakalii można jednak dodawać różne.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2165
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2165
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
- Ciasto: żółtka + masło + cukier + mąka + proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. - Podzielić ciasto na dwie części, jedną wyłożyć dno małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. - Podpiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. - Posypać bułką podpieczone ciasto. - Wyłożyć farsz jabłkowo - żurawinowy ( jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do nich suszoną żurawinę + odrobinę cukru i wymieszać ). Jeśli jest nadmiar soku to odcisnąć go. - Z białek ubić pianę na sztywno i dodać budyń śmietankowy. - Wyłożyć pianę na farsz jabłkowo - żurawinowy. - Na to pozostałe kruche ciasto. - Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec aż do zrumienienia przez 35 minut. - Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. - Smacznego !