Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z pianką i agrestem. Ciasto z kruszonką, wyszło kruche i bardzo dobre.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać ekstrakt i zmiksować na żwirek. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypać grysikiem, albo bułką tartą. Agrest rozrzucić po cieście.
pianka-Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem. Przesiać tam budynie, na niskich obrotach miksera krótko zmiksować. Dalej miksując dodać ekstrakt i olej. Wyłożyć na agrest i rozsmarować.
Pozostawione ciasto rozsypać na piance.
Piec ok 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po przestygnięciu placka, oprószyć cukrem pudrem.