Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i prosty placek do herbatki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać ze śmietaną, łyżeczka cukru i mąki, następnie odstawić do podrośnięcia. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wbić jajka i zagnieść ciasto z podrośniętym rozczynem. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na wymiar blachy. Jedną wyłożyć na spód przygotowanej blachy.
Wyłożyć marmoladkę i przykryć druga połową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Kroić po dobrym schłodzeniu.