Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i prosty placek do herbatki.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać ze śmietaną, łyżeczka cukru i mąki, następnie odstawić do podrośnięcia. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wbić jajka i zagnieść ciasto z podrośniętym rozczynem. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na wymiar blachy. Jedną wyłożyć na spód przygotowanej blachy.
Wyłożyć marmoladkę i przykryć druga połową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Kroić po dobrym schłodzeniu.