Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla miłośników szarlotki.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić w osobnym garnku, dodać cukier poddusić. Na końcu dodać kisiel i zagotować.
Orzechy pokroić. W rondelku podgrzewać składniki masy orzechowej aż się połączą. Ciasto rozwałkować na 3 placki o średnicy 26 cm. Na jednym z krążków rozsmarować masę orzechową i wszystkie osobno upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C. Piec ok 25 minut.
Wystudzone blaty przełożyć letnim nadzieniem jabłkowym, przykryć trzecim plackiem masą orzechową do góry. Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej dodać 2 łyżki śmietanki i na orzechach zrobić kleksy. To samo zrobić z czekoladą gorzką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego!