Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy z orzechami i wiśniową pianką- wspaniałe ciasto!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4238
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7237
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85448
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4238
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7237
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85448
Składniki
Kruche ciasto: Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany, cukru pudru, margaryny robimy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części i do jednej dodajemy kakao.
Pianka na ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany wsypujemy kisiel i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto ciemne i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach na formie 25/36.
Polewa na ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy starta na małej tarce czekoladę, kokos i orzechy włoskie. Ciasto jasne smarujemy marmoladą i wykładamy na nie pianę. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Masa: Na mleku gotujemy budyń z cukrem do smaku. Studzimy go i ucieramy z margaryną. Przełożenie: Ciasto jasne- masa- ciasto ciemne różową pianką do góry- dekoracja