Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy z orzechami i wiśniową pianką- wspaniałe ciasto!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Składniki
Kruche ciasto: Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany, cukru pudru, margaryny robimy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części i do jednej dodajemy kakao.
Pianka na ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany wsypujemy kisiel i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto ciemne i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach na formie 25/36.
Polewa na ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy starta na małej tarce czekoladę, kokos i orzechy włoskie. Ciasto jasne smarujemy marmoladą i wykładamy na nie pianę. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Masa: Na mleku gotujemy budyń z cukrem do smaku. Studzimy go i ucieramy z margaryną. Przełożenie: Ciasto jasne- masa- ciasto ciemne różową pianką do góry- dekoracja