Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo makowe ciasto, które zachwyca swoją prostotą.
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 66
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8594
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1415
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 918
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 66
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8594
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1415
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 918
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku, krótko miksując. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę oraz aromat. Miksujemy. Na koniec do masy wsypujemy mak i zmielone migdały. Mieszamy drewnianą łyżką. Masę przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach(do tzw. suchego patyczka). Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!