Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo makowe ciasto, które zachwyca swoją prostotą.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku, krótko miksując. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę oraz aromat. Miksujemy. Na koniec do masy wsypujemy mak i zmielone migdały. Mieszamy drewnianą łyżką. Masę przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach(do tzw. suchego patyczka). Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!