Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo makowe ciasto, które zachwyca swoją prostotą.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7492
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2448
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7492
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2448
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku, krótko miksując. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę oraz aromat. Miksujemy. Na koniec do masy wsypujemy mak i zmielone migdały. Mieszamy drewnianą łyżką. Masę przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach(do tzw. suchego patyczka). Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!