Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku wymieszanym z wodą i stevią (ciągle mieszając), a następnie przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą w celu stężenia.
Po stężeniu ciasto wyciągnąć z formy i przekroić poziomo na dwie części, a następnie zapiec je przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dynię upiec w jednym kawałku przez 40 minut również w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną dynię zblendować z orzechami nerkowca i mlekiem migdałowym na gładką masę.
Torcik przełożyć masą dyniową i udekorować jogurtem, kawałkami brzoskwini oraz hibiskusem.