Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1405
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku wymieszanym z wodą i stevią (ciągle mieszając), a następnie przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą w celu stężenia.
Po stężeniu ciasto wyciągnąć z formy i przekroić poziomo na dwie części, a następnie zapiec je przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dynię upiec w jednym kawałku przez 40 minut również w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną dynię zblendować z orzechami nerkowca i mlekiem migdałowym na gładką masę.
Torcik przełożyć masą dyniową i udekorować jogurtem, kawałkami brzoskwini oraz hibiskusem.