Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku wymieszanym z wodą i stevią (ciągle mieszając), a następnie przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą w celu stężenia.
Po stężeniu ciasto wyciągnąć z formy i przekroić poziomo na dwie części, a następnie zapiec je przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dynię upiec w jednym kawałku przez 40 minut również w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną dynię zblendować z orzechami nerkowca i mlekiem migdałowym na gładką masę.
Torcik przełożyć masą dyniową i udekorować jogurtem, kawałkami brzoskwini oraz hibiskusem.