Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1302
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1302
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1750
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku wymieszanym z wodą i stevią (ciągle mieszając), a następnie przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą w celu stężenia.
Po stężeniu ciasto wyciągnąć z formy i przekroić poziomo na dwie części, a następnie zapiec je przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dynię upiec w jednym kawałku przez 40 minut również w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną dynię zblendować z orzechami nerkowca i mlekiem migdałowym na gładką masę.
Torcik przełożyć masą dyniową i udekorować jogurtem, kawałkami brzoskwini oraz hibiskusem.