Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kulebiak faszerowany dorszem"
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 62
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 433
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1053
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 62
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 433
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1053
Składniki
ok. 30 min• Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 5,60 zł • Przepis dla 4 osób
Rybę oczyść, ułóż w dużym garnku i zalej warzywnym bulionem. Gotuj na minimalnym ogniu 15-20 min. Wywar powinien tylko mrugać – inaczej ryba się rozpadnie.
Listki szpinaku opłucz, osusz. Rozgrzej patelnię, wlej troszkę oliwy i zeszklij na nim przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie zwiększ ogień, dołóż szpinak i podsmaż około 1/2 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z ugotowanego dorsza delikatnie usuń ości i skórę. Suszone pomidory pokrój w paseczki.
Rozwałkuj ciasto francuskie. Rozłóż na nim warstwę szpinaku, następnie pomidorów. Na środku umieść rybę. Zawiń ciasto, sklej brzeg i boki. Na szpatułce odwróć do góry nogami, ozdobnie natnij wierzch ciasta.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w 180°C.Źródło: Kobieta i życie