Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 822
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22871
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15282
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4981
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 822
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22871
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15282
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4981
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.