Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i miękkie kulki z biszkoptów i Katarzynek. Szybki sposób na podwieczorek.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1747
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1747
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Rodzynki i żurawinę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, wlewamy kilka kropli aromatu. Biszkopty i Katarzynki rozdrabniamy w malakserze, zostawiając trochę większych kawałków. W saganku rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i kardamonem. Wrzucamy rozdrobnione ciastka, namoczoną żurawinę z rodzynkami i 1 -2 łyżki wody z moczenia. Chwilę trzymamy na małym ogniu mieszając. Z masy formujemy kulki i polewamy rozpuszczoną czekoladą.