Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ,łatwe do zrobienia. Najlepiej chłodzić je całą noc , ale u mnie nie dotrwały do wieczora.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Ryż wysypuję na blachę i piekę w piekarniku ok. 5 min. w tem 130 stopni. Połowę masła , 2 łyżki miodu i czekoladę białą wkładam do garnka wszystko razem mieszam aż się rozpuści. Blachę 20-20 wykładam papierem do pieczenia. Do masy wkładam orzechy i połowę ryżu i dokładnie mieszam Wyjmuję na blachę i dociskam.
Z drugą połową masła robię to samo. Dodaję resztę miodu, czekoladę mleczną i rozpuszczam. Wsypuję resztę ryżu i wiórki kokosowe . Kiedy dokładnie wymieszam wyjmuję na warstwę która jest na blasze i dociskam. Studzę najlepiej przez całą noc.
Wyjmuję z blachy i kroję ostrym nożem na kwadraciki.