Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ,łatwe do zrobienia. Najlepiej chłodzić je całą noc , ale u mnie nie dotrwały do wieczora.
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 799
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 799
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 102
Składniki
Ryż wysypuję na blachę i piekę w piekarniku ok. 5 min. w tem 130 stopni. Połowę masła , 2 łyżki miodu i czekoladę białą wkładam do garnka wszystko razem mieszam aż się rozpuści. Blachę 20-20 wykładam papierem do pieczenia. Do masy wkładam orzechy i połowę ryżu i dokładnie mieszam Wyjmuję na blachę i dociskam.
Z drugą połową masła robię to samo. Dodaję resztę miodu, czekoladę mleczną i rozpuszczam. Wsypuję resztę ryżu i wiórki kokosowe . Kiedy dokładnie wymieszam wyjmuję na warstwę która jest na blasze i dociskam. Studzę najlepiej przez całą noc.
Wyjmuję z blachy i kroję ostrym nożem na kwadraciki.