Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ,łatwe do zrobienia. Najlepiej chłodzić je całą noc , ale u mnie nie dotrwały do wieczora.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85205
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2508
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3949
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7083
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85205
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2508
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3949
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7083
Składniki
Ryż wysypuję na blachę i piekę w piekarniku ok. 5 min. w tem 130 stopni. Połowę masła , 2 łyżki miodu i czekoladę białą wkładam do garnka wszystko razem mieszam aż się rozpuści. Blachę 20-20 wykładam papierem do pieczenia. Do masy wkładam orzechy i połowę ryżu i dokładnie mieszam Wyjmuję na blachę i dociskam.
Z drugą połową masła robię to samo. Dodaję resztę miodu, czekoladę mleczną i rozpuszczam. Wsypuję resztę ryżu i wiórki kokosowe . Kiedy dokładnie wymieszam wyjmuję na warstwę która jest na blasze i dociskam. Studzę najlepiej przez całą noc.
Wyjmuję z blachy i kroję ostrym nożem na kwadraciki.