Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię coś fajnego wymyślać z ciasta francuskiego, więc dziś powstały :
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 670
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 670
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pociąć w dowolne kwadraty.
Następnie od rogów zrobić nacięcia w krzyżyk,
Środki wywinąć do góry
A spód boku kratki włożyć w środek sklejając sklejając je za pomocą ręki,
Utworzyć kwiatek.
W środek kwiatka nałożyć pół łyżeczki marmolady.
Gotowe kwiatki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka sama wymyśliłam i są przepiękne, super deser dla dzieci lub dla gości do kawy. Jeśli ktoś chce większą ilość ciasteczek wystarczy zwiększyć produkty.