Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne ciasto idealne połączenie orzeźwiającego i kwaskowego dżemu z czarnej porzeczki i wiórek kokosowych pasuje na każdą rodzinną imprezę .
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6694
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2243
Królowa grilla :)
Odsłon: 1701
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6694
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2243
Królowa grilla :)
Odsłon: 1701
Składniki
Biszkopt.Żółtka oddziel od białek.Białka ubij z cukrem dodaj żółtka,olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piec około 25 minut w temperaturze 180st .Po wystudzeniu przetnij na pół nasącz mlekiem .Krem.Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe.Wystudź Zimny budyń utrzyj z masłem .Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż dżem a na niego 1/3 część kremu przykryj drugim blatem wierzch posmaruj reszta kremu i posyp wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.