Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne ciasto idealne połączenie orzeźwiającego i kwaskowego dżemu z czarnej porzeczki i wiórek kokosowych pasuje na każdą rodzinną imprezę .
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9510
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41769
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4906
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9510
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41769
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4906
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45802
Składniki
Biszkopt.Żółtka oddziel od białek.Białka ubij z cukrem dodaj żółtka,olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piec około 25 minut w temperaturze 180st .Po wystudzeniu przetnij na pół nasącz mlekiem .Krem.Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe.Wystudź Zimny budyń utrzyj z masłem .Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż dżem a na niego 1/3 część kremu przykryj drugim blatem wierzch posmaruj reszta kremu i posyp wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.