Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne ciasto idealne połączenie orzeźwiającego i kwaskowego dżemu z czarnej porzeczki i wiórek kokosowych pasuje na każdą rodzinną imprezę .
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Biszkopt.Żółtka oddziel od białek.Białka ubij z cukrem dodaj żółtka,olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piec około 25 minut w temperaturze 180st .Po wystudzeniu przetnij na pół nasącz mlekiem .Krem.Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe.Wystudź Zimny budyń utrzyj z masłem .Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż dżem a na niego 1/3 część kremu przykryj drugim blatem wierzch posmaruj reszta kremu i posyp wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.