Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj,przekroić na pół.
Czerstwe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka.W garnku zagotować szklankę mleka ,wsypać kokos,cukier i cukier waniliowy.Do masy dodać namoczone, w miarę rozdrobnione bułki.Gotować na małym ogniu ok 10 min,aż budyń zgęstnieje.Ostudzić i utrzeć z kostką masła lub margaryny.Ponad połowę kremu rozsmarować na pierwszym biszkopcie,przykryć drugim i nałożyć pozostały krem.
Masa na wierzch:
Masło rozpuścić,dodać mleko,wiórki kokosowe i cukier.Rumienić na złoty kolor.Gdy wystygną nałożyć na wierzch ciasta.