Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1291
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 250
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 669
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17050
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1291
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 250
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 669
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17050
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj,przekroić na pół.
Czerstwe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka.W garnku zagotować szklankę mleka ,wsypać kokos,cukier i cukier waniliowy.Do masy dodać namoczone, w miarę rozdrobnione bułki.Gotować na małym ogniu ok 10 min,aż budyń zgęstnieje.Ostudzić i utrzeć z kostką masła lub margaryny.Ponad połowę kremu rozsmarować na pierwszym biszkopcie,przykryć drugim i nałożyć pozostały krem.
Masa na wierzch:
Masło rozpuścić,dodać mleko,wiórki kokosowe i cukier.Rumienić na złoty kolor.Gdy wystygną nałożyć na wierzch ciasta.