Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt w polewie kakaowej, obsypany wiórkami kokosowymi :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka rozdzielamy na białka i żółtka, białka ubijamy na sztywną pianę. Po ubiciu dodajemy po jednym żółtku a następnie po łyżce cukru. W osobnej misce przesiewamy mąki i dokładnie mieszamy. Mąki dzielimy na 3 części i powoli, po jednej dodajemy do masy jajecznej, miksując na najniższych obrotach. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia( dno i boki blaszki smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną) i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez około 30 minut. By biszkopt był równy po wyjęciu z piekarnika blachę dwukrotnie rzucamy na szafkę z około 40 cm.
Gdy biszkopt wystygnie, kroimy go na prostokąty (ok. 3x4 cm).
Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i kakao. Następnie dodajemy ok. 1/3 szklanki wody i zagotowujemy. Każdy kawałek ciasta zanurzamy w polewie i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciastka odstawiamy w zimne miejsce na ok. 3 godziny. Smacznego! :)