Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto sezonowe z czereśniami lub wisienkami,nawet dla początkujących ,zawsze się udaje:)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Owoce dokładnie umyć,osuszyć,wypestkować.
Masło utrzeć na puch.Następnie energicznie mieszając lub miksując,na przemian dodawać jaja,cukier,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Gładkie ciasto wylać na blachę o wymiarach 40x24x4 cm.Na cieście rozłożyć osączone owoce.Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stp.C.Po chwili obniżyć temperaturę do 160stp.C i piec około 60 minut.Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.