Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto sezonowe z czereśniami lub wisienkami,nawet dla początkujących ,zawsze się udaje:)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
Owoce dokładnie umyć,osuszyć,wypestkować.
Masło utrzeć na puch.Następnie energicznie mieszając lub miksując,na przemian dodawać jaja,cukier,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Gładkie ciasto wylać na blachę o wymiarach 40x24x4 cm.Na cieście rozłożyć osączone owoce.Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stp.C.Po chwili obniżyć temperaturę do 160stp.C i piec około 60 minut.Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.