Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki torcik owocowy z waniliową nutką"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 487
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 120
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 487
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 120
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170oC. Jajka ubij z solą na puszystą masę. Miksując, wsyp cukry i wlej powoli olej wymieszany z esencją. Dosyp mąkę prze- sianą z proszkiem i wymieszaj.
Blachę (ok. 20 x 35 cm) posmaruj tłuszczem. Wlej ciasto. Piecz ok. 35 minut. Wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Sok jabłkowy wymieszaj z nalewką.
Biszkopt przetnij na 3 placki. Każdy z nich lekko nasącz ponczem z soku i nalewki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj nią dwa blaty. Biszkopty przełóż kremem.
Wierzch ciasta wygładź nożem. Maliny przebierz, szybko opłucz pod bieżącą wodą, dobrze osącz na sitku. Owoce ułóż na wierzchu ciasta. Wstaw je na godzinę do lodówki.Źródło: Naj