Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwy ponieważ do oryginalnego przepisu trzeba było użyć tarki do ścierania ciasta mi się jej po prostu nie chciało myć i nie użyłam ale za to ćwiczyłam swoje palce i wylepiałam formę ręcznie .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Z podanych składników na ciasto ( oprócz kakao ) wyrobić ciasto i podzielić na trzy części i do jednej z nich dodać kakao i ponownie wyrobić .
Z pierwszej części ciasta wylepiamy formę którą wykładamy papierem do pieczenia ((forma 20 na 28 cm ( użyłam rantu cukierniczego )) i dziurkujemy widelcem w kilku miejscach i smarujemy powidłami .
Na powidłach układamy jagody i na jagody rozkładamy drugą część ciasta z kakao .
Na warstwę z ciemnym kakao układamy piankę z białek ; Jajka ubijamy na sztywno i powoli wsypujemy na przemian cukier i mąkę ziemniaczaną i ubijamy do uzyskania jednolitej masy . Na piankę z białek układamy ciapki z białego ciasta .
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 ° C i pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku . Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem .