Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwy ponieważ do oryginalnego przepisu trzeba było użyć tarki do ścierania ciasta mi się jej po prostu nie chciało myć i nie użyłam ale za to ćwiczyłam swoje palce i wylepiałam formę ręcznie .
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Składniki
Z podanych składników na ciasto ( oprócz kakao ) wyrobić ciasto i podzielić na trzy części i do jednej z nich dodać kakao i ponownie wyrobić .
Z pierwszej części ciasta wylepiamy formę którą wykładamy papierem do pieczenia ((forma 20 na 28 cm ( użyłam rantu cukierniczego )) i dziurkujemy widelcem w kilku miejscach i smarujemy powidłami .
Na powidłach układamy jagody i na jagody rozkładamy drugą część ciasta z kakao .
Na warstwę z ciemnym kakao układamy piankę z białek ; Jajka ubijamy na sztywno i powoli wsypujemy na przemian cukier i mąkę ziemniaczaną i ubijamy do uzyskania jednolitej masy . Na piankę z białek układamy ciapki z białego ciasta .
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 ° C i pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku . Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem .