Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 30
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 99
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 30
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 99
Składniki
Biszkopt jasny: Ubijamy białka na sztywno, potem dodajemy stopniowo cukier, następnie po jednym żółtku. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy i pieczemy cienki biszkopt ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni.
Placek miodowy: Wszystkie składniki mieszamy i zarabiamy kruche ciasto. Następnie dzielimy na 2 części. Każdy placek rozwałkowywujemy i pieczemy ok.20 minut w 180 stopniach.
Krem Budyniowy: Z mleka, cukru waniliowego i mąki gotujemy budyń i studzimy. Następnie ucieramy margarynę z cukrem pudrem na pulchną i jednolitą masę. Dodajemy ostudzony budyń, ciągle ucierając. Krem dzielimy na 4 części. Najlepiej włożyć go do lodówki, aby trochę zastygł.
Krem z Jabłek: Obrać jabłka i zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, następnie smażyć do miękkości z cukrem, mają być dosyć dobrze usmażone, choć nie przypalone :D Z kolei obie galaretki (Mogą być równie dobrze dwa inne kolory niż czerwona i żółta) rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Usmażone poprzednio jabłka dzielimy na 2 części. Do pierwszej dodajemy czerwoną, a do drugiej, żółtą galaretkę. Wkładamy do lodówki obie tak samo jak krem budyniowy ;)
Przełożenie placka: 1. Placek Miodowy/Kruchy. 2. Krem budyniowy. 3. Krem z jabłek z czerwoną galaretką 4, Krem budyniowy (uwaga-rozsmarowywać powoli, trudno go rozsmarować, najlepiej małą łyżeczką.) 5. Biszkopt Jasny. 6. Krem budyniowy. 7. Krem z Jabłek z galaretką żółtą. 8. Krem budyniowy (uwaga-rozsmarowywać powoli, trudno go rozsmarować, najlepiej małą łyżeczką.) 9. Placek Miodowy/Kruchy.