Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest keto, bez cukru, także można jeść bez wyrzeczeń ;) Za co jeszcze lubię leśny mech? Za to, że robi się błyskawicznie. Wystarczy kilka składników i gotowe!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Szpinak blendujemy na gładką masę. Dodajemy żółtka, erytrytol, mąkę migdałową i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. godziny w 155 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy. Odkrajmy warstwę z góry, która na końcu posłuży nam za posypkę. Na wystudzone ciasto wylewamy galaretkę. Ubijamy schłodzoną wcześniej śmietankę, na koniec dodajemy mascarpone i erytrytol. Na galaretkę wykładamy ubita śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy odkrojonym ciastem i układamy maliny. Zamiast malin można też ułożyć borówki albo granata.