Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest keto, bez cukru, także można jeść bez wyrzeczeń ;) Za co jeszcze lubię leśny mech? Za to, że robi się błyskawicznie. Wystarczy kilka składników i gotowe!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1826
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1826
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Składniki
Szpinak blendujemy na gładką masę. Dodajemy żółtka, erytrytol, mąkę migdałową i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. godziny w 155 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy. Odkrajmy warstwę z góry, która na końcu posłuży nam za posypkę. Na wystudzone ciasto wylewamy galaretkę. Ubijamy schłodzoną wcześniej śmietankę, na koniec dodajemy mascarpone i erytrytol. Na galaretkę wykładamy ubita śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy odkrojonym ciastem i układamy maliny. Zamiast malin można też ułożyć borówki albo granata.