Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest keto, bez cukru, także można jeść bez wyrzeczeń ;) Za co jeszcze lubię leśny mech? Za to, że robi się błyskawicznie. Wystarczy kilka składników i gotowe!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 819
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 819
Składniki
Szpinak blendujemy na gładką masę. Dodajemy żółtka, erytrytol, mąkę migdałową i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pozostałych składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. godziny w 155 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy. Odkrajmy warstwę z góry, która na końcu posłuży nam za posypkę. Na wystudzone ciasto wylewamy galaretkę. Ubijamy schłodzoną wcześniej śmietankę, na koniec dodajemy mascarpone i erytrytol. Na galaretkę wykładamy ubita śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy odkrojonym ciastem i układamy maliny. Zamiast malin można też ułożyć borówki albo granata.