Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą dla podniebienia i dla oczu.
Tortownica 22 cm
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45318
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45318
Składniki
Jeśli używasz szpinaku mrożonego, odstaw go do rozmrożenia i odciśnij z nadmiaru wody. Następnie zblenduj na gładką masę wraz z sokiem z cytryny (tak samo zrób ze świeżym szpinakiem).
Jajka ubij w całości z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Dodaj zblendowany szpinak i wymieszaj delikatnie szpatułką. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale delikatnie połącz składniki.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy około 22 cm (tylko spód, boków nie natłuszczaj).
Piecz w 170°C przez około 45-50 minut lub do suchego patyczka. Odstaw do wystudzenia, a kiedy ciasto przestygnie, podziel je na trzy blaty.
Zrób teraz krem. Śmietanę, serek i cukier puder umieść w misce i zmiksuj do uzyskania sztywnej masy.
Umyte maliny podziel na mniejsze kawałki. Odłóż kilka do dekoracji.
Upieczone blaty ciasta wysmaruj śmietankowym kremem, a na nim ułóż maliny. Wierzch udekoruj końcówką kremu i malinami w całości.