Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni torcik kokosowy z truskawkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Wiórki podpraż na suchej patelni, by lekko ściemniały. Zmiel je krótko w mikserze. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z połową cukru. Białka ubij z resztą cukru.
Pianę połącz z żółtkami, delikatnie mieszając. Wsyp mąkę i wiórki. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w 170oC. Zimny biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz wodą kokosową.
Mocno schłodzoną kremówkę ubij z cukrem. Połącz z serkiem i ewentualnie malibu. Truskawki pokrój na połówki i plasterki. Krem rozsmaruj na dolnym blacie, ułóż połówki owoców.
Przykryj drugim blatem, znów nałóż krem i owoce. Zakończ blatem obłożonym kremem i plasterkami truskawek. Schładzaj 2-3 godziny.Źródło: Naj