Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letni torcik kokosowy z truskawkami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1549
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 58
Składniki
Wiórki podpraż na suchej patelni, by lekko ściemniały. Zmiel je krótko w mikserze. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z połową cukru. Białka ubij z resztą cukru.
Pianę połącz z żółtkami, delikatnie mieszając. Wsyp mąkę i wiórki. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w 170oC. Zimny biszkopt przekrój na 3 blaty, nasącz wodą kokosową.
Mocno schłodzoną kremówkę ubij z cukrem. Połącz z serkiem i ewentualnie malibu. Truskawki pokrój na połówki i plasterki. Krem rozsmaruj na dolnym blacie, ułóż połówki owoców.
Przykryj drugim blatem, znów nałóż krem i owoce. Zakończ blatem obłożonym kremem i plasterkami truskawek. Schładzaj 2-3 godziny.Źródło: Naj