Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych deserów.Letni pyszny deser,robi się go szybko ,nawet gdy wpadną znajomi.
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7998
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 623
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 52
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 103
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7998
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 623
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 52
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 103
Składniki
Przygotować wysokie pucharki do lodów.Na dnie ułożyć po 2 przełamane na pół biszkopty.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i kilkoma kroplami olejku.
Biszkopty w pucharkach polać 2-3 łyżkami kawy.Na biszkopty ułożyć po gałce lodów śmietankowych,następnie wycisnąć po dużej rozetce z bitej śmietany i na koniec posypać startą czekoladą.Wbić całe biszkopty na deser dekoracyjnie.