Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i odchudzony lodowiec na bazie islandzkiego skyra i mleczka kokosowego. Ciasto bez masła i jajek a smakuje wybornie. Mamy okazję zajadać z apetytem. Przykładowa kaloryczność w 100 g : * mleczko kokosowe 229,9 kcal * śmietana kremówka 30 % 287 kcal *masło 726 kcal
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457036
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457036
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód i boki można wyłożyć papierem. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Truskawki płuczemy i osączamy. Biszkopty moczymy w galaretce, układamy na spodzie tortownicy. Na biszkoptach rozkładamy większą część truskawek. Zelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Skyr wyjmujemy z lodówki na 10-15 minut przed pracą. Łyżką mieszamy mleko kokosowe ze skyrem. Potem miksujemy dodając oba rodzaje cukru. Masa powinna lekko zgęstnieć.
Do przestudzonej ale jeszcze płynnej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy i mieszamy. Resztę masy ubijamy powoli dolewamy żelatynę. Masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa przestygnie układamy połówki truskawek, bratek i zalewamy galaretką. Ja rozłożyłam to na dwa etapy. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Pyszny lekki lodowiec po przekrojeniu robi wrażenie.